Nederland 2-1 Turkije schoof met succes door naar de halve finales

Nederland versloeg Turkije met 2-1 in de kwartfinales van de Europa Cup 2024 en schoof met succes door naar de halve finales. Op 10 juli 2024 staat het Oranje Leger tegenover hun oude vijand Engeland bereikt sinds 2004 de halve finales van de Champions League.

De wedstrijd werd gespeeld in Berlijn. In de 35e minuut van de eerste helft kwam Turkije op voorsprong via de precieze voorzet van Arda Guler, en Samet Akaidin scoorde een kopbal van Turkije in de eerste helft , was het Nederlandse team in de tweede helft overgeleverd aan anderen en voltooide de ommekeer door tactische aanpassingen en uitstekende prestaties van de spelers.

image 2

In de 70e minuut scoorde Stefan de Vrij, gekleed in een oranje Nederland voetbalshirt 2024, een kopbal uit de voorzet van Memphis Depay om de stand gelijk te maken voor Nederland. Slechts zes minuten later dwong de precieze pass van Denzel Dumfries de Turkse verdediger Murdur tot een eigen doelpunt tijdens de verdediging. Cody Gakpo, waardoor Nederland het voortouw kan nemen.

Aan de andere kant schakelde Engeland ook Zwitserland uit via strafschoppen. De twee sterke teams staan ​​tegenover elkaar op 10 juli. Hoewel geen van beide teams zijn beste vorm heeft bereikt in dit toernooi, is de historische ontmoeting nog steeds spannend Van twee kanten heeft Nederland een kleine voorsprong met zeven overwinningen, zes verliespartijen en negen gelijke spelen. Vooral in de finale van de Duitse Champions League van 1988 en de groepsfase van de Engelse Champions League van 1996 liggen de klassieke duels tussen de twee teams nog vers in het geheugen.

Nu ontmoeten de twee nationale teams elkaar opnieuw op een smalle weg, en het zal onvermijdelijk met felle vonken botsen. Zal Nederland de glorie van 1988 voortzetten, of zal Engeland de nederlaag van 1996 wreken. Laten we afwachten!